Theatervoorstelling over Dementie in het Laaktheater.

Datum zondag 22 oktober Inloop vanaf 13.15 easy jazz door het Ketelkwartet

De wereld van dementie is een onbegrijpelijk, wonderlijk landschap vol kleuren, fragmenten, poëzie en grillige vormen”

De Buurt Bestuurt organiseert een solovoorstelling over dementie, op 22 oktober,  door Thomas Borggrefe, met voorprogramma met jazz.  Na de voorstelling gaat Thomas graag in gesprek met u, zijn publiek, om vragen te beantwoorden en om meer vragen op te roepen. Hij spoort u aan om vooral helder te blijven communiceren, gevoelens serieus te nemen en op een creatieve wijze verschillende invalshoeken uit te proberen. 

Naast theatermaker is Thomas ook parttime geestelijk verzorger in de ouderenzorg en heeft veel ontmoetingen met mensen die dementie hebben.
Zoals hij zelf zegt: “Van sommige dingen kun je je alleen een voorstelling maken door theater.”

Eén gedachte over “Theatervoorstelling over Dementie in het Laaktheater.

  • 6 november 2023 om 23:14
    Permalink

    As Time Goes By… bij het weg-ebben van de laatste noten van dit lied, gespeeld door het Ketelkwartet, openden zich de deuren van het Laaktheater. Op de achtergrond klonk zachte muziek van de Bolero van Ravel, muziek die naadloos aansloot op de eerdere klanken. Op het podium bevond zich een chaos van attributen… koffers, sleutels, langspeelplaten, bladmuziek… en op een knaapje hing ook nog ‘de jurk van Loes’. Acteur Thomas Borggrefe schuifelde langzaam over het podium waar hij een musicus met dementie verbeeldde en de aanwezigen meenam in het brein van de acteur….. naar zijn herinneringen, het doorlopen van het proces van achteruitgang en de uiteindelijke acceptatie van en het loslaten van ‘alles’. Maar ook talrijke tips en adviezen voor mantelzorgers waren heel knap verweven in het spel van de acteur.
    Na de voorstelling ging de acteur in gesprek met het publiek, er was ruimte en begrip om naar elkaar te luisteren, samen emoties en ervaringen te delen. Het publiek was duidelijk geraakt door deze voorstelling. Ook na afloop konden de aanwezigen in de foyer van het theater samen nog even napraten over deze indrukwekkende voorstelling. De Buurt Bestuurt is dankbaar dat zij deze voorstelling in Laak hebben kunnen presenteren /realiseren, waarbij onze dank ook zeker uitgaat naar Thomas Borggrefe, het Laaktheater en de financiële schenking van een anonieme Stichting die deze voorstelling mede mogelijk hebben gemaakt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *