Gaaf, Laakkwartier krijgt een eigen vuurwerkshow !

14 december 2017, door Joyce Hoogland

Uh, ah. Wat kunnen we toch genieten van al dat mooie vuurwerk. Alleen vinden we het afsteken nog wel eens eng en ook een beetje duur. Gelukkig zit je, wat betreft vuurwerkshows, in Den Haag op de juiste plek. Dit jaar is er namelijk niet alleen bij de Hofvijver een grote vuurwerkshow maar ook in stadsdeel Laakkwartier!

Eerder dit jaar riep burgemeester Pauline Krikke bewoners op om met initiatieven te komen voor oudejaarsavond. Tom Nathans en Kees Berenbak, van stichting de Buurt Bestuurt, kwamen toen met het idee van de vuurwerkshow. “De bedoeling is om met deze show de viering van oud en nieuw weer terug te geven aan de burgers”, zo vertelt Tom. “Wij voelen ons pioniers omdat het initiatief voor een vuurwerkshow vanuit de bewoners zelf komt.”

Vuurwerkshow

Maar waar kun je dan genieten van het prachtige vuurwerk? Vanaf de Leeghwaterkade, ter hoogte van de Fijnjekade, heb je een perfect uitzicht. Om 23.00 uur begint het feestje met een dj en daarna wordt er afgeteld naar het grote moment. De vuurwerkshow duurt maar liefst 15 minuten waarna de dj weer een paar plaatjes draait.

Het is niet vreemd om bij zo’n oud en nieuw evenement aan veiligheid te denken. No worries, de organisatie heeft een zorgvuldig veiligheidsplan opgesteld. Het evenemententerrein wordt gemarkeerd met hekken en aan bewoners van het Laakkwartier wordt gevraagd geen vuurwerk af te steken in de omgeving van het evenement. Ook verzoekt de organisatie om geen flessen drank en vuurwerk mee te nemen. “De bedoeling is om de jaarwisseling weer op gezellige wijze gezamenlijk te vieren. Zodoende leveren we met elkaar een positieve bijdrage aan het voorkomen van onnodig letsel en zorgen wij daarbij ook voor verminderde milieuschade, minder vandalisme en meer respect voor hulpverleners”, aldus Kees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *